Най-добрите съвети за поддръжка и подобряване на работата на вашия автомобил 2

Най-добрите съвети за поддръжка и подобряване на работата на вашия автомобил 2

Поддръжката на колата ви понякога може да ви стори скъпа и трябва да се съсредоточите повече върху това как да спестите  пари, докато извършвате процеса. Въпреки това, има някои техники “Направи си сам”, за да се поддържа автомобила с висока точност. Като собственик на автомобил можете да ги изпробвате, кои от нещата могат да помогнат за подобряване на условията на работа на вашия автомобил. Друго нещо е, че те осигуряват начини за увеличаване на мощността, нивата на производителност и функциите на вашия автомобил с висока степен на успеваемост.

Ето някои съвети ,които можете да следвате:

1. Сменете въздушния филтър

Въздушният филтър е важен компонент в колата ви ,а същевременно смяната му  в повечето случаи сравнително лесна.Желателно е да го сменяте на всеки 12 месеца или 10 000 км. Можете да посетите механик  или да замените въздушния филтър у дома в рамките на 10-15 минути.

2. Проверете налягането в гумите

Важно е да проверите налягането в гумите на вашия автомобил за максимално сцепление и минимален разход на гориво.Също така правилното налягане ще ви осигури по добър комфорт и стабилност.Затова е препоръчително да го коригирате правилно, според товара и препоръката от производителя.

3. Поддържайте акумулатора в добро състояние

Поддържането на акумулатора в добро състояние ще ви позволи да управлявате ефективно автомобила си по пътищата. Извадете клемите и почистете за по добра връзка с оловото. Слабият акумулатор е предпоставка за редица проблеми, с които не бихте искали да се сблъскате.

4. Промийте радиатора и охладителната система

Радиаторът и охладителната система в колата ви трябва да функционират добре за безпроблемно пътуване. Препоръчително е да почиствате и двете редовно, което може да повиши нивата на вашата ефективност. Натрупването на отлагания в системата ще повлияе на функциите и, също е предпоставка и за запушване. Промивката на радиатора е евтин начин за поддържане на охлаждаща система в по-добро състояние.

5. Сменете масло и маслен филтър

Редовната смяна на маслото е едно от  най-важните стъпки за удължаването на живота на вашия двигател и безпроблемната му работа.Сменяйте го в рамките на  1г. или

10 000км.

6. Проверете запалителните свещи

Сменяйте запалителни свещи на всеки 20 000км, ще се уверите колко са важни за работата на двигателя, с редовната им смяна работи много по-равномерно и гладко, без трепвания и прекъсване, удължавате живота на бобината върху тях.Обикновено не се изискват сложни умения, освен търпение.Не ги пренатягайте!

7. Почистете дросела

Дросела е не на последно място, въпреки че много водачи го пренебрегват.Той регулира постъпването на въздуха към двигателя.Зацапването му с нагар ,не позволява плавната му работа и плътното му затваряне, което води до поддържане на високи обороти на празен ход и замисляне при подаване на газ.Редовното му почистване ще олекоти работата на вашият двигател.

Всичко необходимо можете да откриете при нас, не се колебайте да се свържете!

Екипът на Tuning-word.bg